Woensdag 7 september 2016: BLAStcafé: ‘FAQ Via Breda’

Nouwens Roovers zal  een toelichting gaan geven op het project de Westpunt van het Drie Hoefijzersgebied.

Aan de vooravond van de officiële opening van de OV Terminal ontvangt BLASt, in samenwerking met de BNA Kring West-Brabant, als gasten architecten en stedenbouwkundigen, die betrokken zijn bij de grootschalige ontwikkeling van Spoorzone ‘Via Breda’. In drie tafelgesprekken onder de bezielende leiding van moderator Paul Verlinden, verslaggever bij dagblad BN De Stem, vertellen ze over de verschillende aspecten van hun ontwerp en beantwoorden ze vragen uit het publiek.

Samen met Onno van der Heijden (stedenbouwkundige bij de gemeente Breda), zal Steven van der Heijden (Koen van Velsen architecten) in dit tafelgesprek het plan voor de OV Terminal toelichten.

Het nieuwe Gerechtsgebouw, wordt zichtbaar en de ontwikkeling van het braakliggende terrein tussen het stationscomplex en het Gerechtsgebouw is recentelijk gegund aan ontwikkelcombinatie 5TRACKS. Over deze ontwikkelingen gaat moderator Paul Verlinden in gesprek met Rob Hootsmans (Hootsmans Architectuurbureau) en Oana Rades (Shift architecture urbanism) en Stefan Prins (Powerhouse Company) van het ontwerpteam 5TRACKS.

Aan de oostkant van de Terminal is een aantal projecten inmiddels gerealiseerd. Nieuwe plannen zijn in voorbereiding. Remco Mulder (diederendirrix architecten) en Nouwens Roovers (Nouwens Roovers Architectuur) praten ons bij over de ontwikkelingen aan die zijde van het station. Diederendirrix tekende eerder voor de stedenbouwkundige visie Drie Hoefijzers. Nouwens Roovers ontwierp het wooncomplex Oranjekwartier op dit voormalige terrein van de bierbrouwerij. Daarnaast is hij als architect geselecteerd voor het project de Westpunt van het Drie Hoefijzersgebied.

Tussendoor krijgt het publiek gelegenheid om vragen aan de architecten en stedenbouwkundigen te stellen.

Datum: woensdag 7 september 2016
Aanvang: 19:30; inloop 19:15
Locatie: BLAStpoint in het station
Toegang: gratis